banner het perfecte dieet eet verstandig

Juiste balans

In mijn vorige blog heb ik  het over groenten en fruit. Waarom is het zo belangrijk, hoeveel heb je nodig en hoe kan je in kleine stapjes fruit en groenten toevoegen aan je bestaande voeding. In deze blog gaan we hier verder op in en komen ook de bekende snacks, zoals chips en koek ter sprake.

Moet je nu al het ongezonde snoep en de snacks gaan verbannen in je leven? Nee!! Dat hoeft gelukkig niet. Je mag namelijk best op een verjaardag een stuk taart nemen of een schaaltje chips ‘s avonds bij de film. Het betekent ook weer niet dat je elke dag een pak koekjes kan opeten. De balans tussen ‘gezond’ en ‘ongezond’ snoepen maakt het verschil en is erg belangrijk. 

Een voorbeeldje om het concept wat meer duidelijker te maken. Je weet bijvoorbeeld dat je  ‘s avonds een film op de planning hebt staan en dat er altijd van geniet om daar lekkere hapjes bij te hebben. Dat kan van alles zijn, zoals chips of lekkere toastjes. Het is ook normaal om van je filmavond, of andere activiteit, te genieten met iets lekkers daarbij.

juiste balans in snoepen en gezond eet verstandig

 

 Het is dan verstandig om overdag als tussendoortje een appel of juist een cracker met kaas en tomaat te nemen in plaats van een roze koek. Overdag heb je dan een ‘gezonde’ snack en ‘s avonds een ‘ongezonde’ snack. Het betekent alleen niet dat je bij het kijken van een film altijd iets moet eten of zomaar alles kan eten wat je wilt. Probeer in plaats van een hele zak chips bijvoorbeeld een schaaltje te nemen en vult dit aan met tomaat en mozzarella  als gezonde snack.

Dit geldt ook andersom als je overdag trek hebt in een heerlijke stuk chocolade, pak het dan een keer gewoon. Je hoeft jezelf dan niet te straffen omdat je toevallig eerder die dag ook al hagelslag bij je ontbijt had. Als je het dan toch eet probeer er ook echt van te genieten en compenseer het later op de dag. Probeer dit dan bijvoorbeeld te doen door bij het avondeten een lichte maaltijdsalade te maken met kip. Snoepen, snacken en vettig eten horen gewoon bij een gezond en realistische levensstijl

Ben je nu benieuwd geworden hoe je dat precies moet doen? Dan raad ik je aan om Het perfecte dieet te lezen. Daar ga ik namelijk dieper op dit onderwerp in. Heb je persoonlijk moeite om zelf de juiste balans te vinden? Dan zou ik graag samen met jou willen onderzoeken wat jouw knelpunt is en advies geven met hoe je daarmee kan omgaan. En ja, daar valt lekker eten ook zeker onder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *