Over mij

Gewichtsconsulente Andra

"Gezond eten kan zeker lekker zijn"

Mijn naam is Andra en ik ben het gezicht achter ‘Eet Verstandig’. Samen met mijn ouders, 3 broers en vele huisdieren
ben ik opgegroeid in Sliedrecht. In 2016 heb ik mijn huidige man leren kennen en in 2019 zijn we getrouwd. Nieuwe-Tonge is ons nieuwe thuis geworden samen met onze twee honden (Boef en Kaito) en een kat (Nala).

Mijn passie voor eten is ontstaan toen ik in 2013 besloot vegetarisch te eten. De belangrijkste vraag waren toen: Hoe krijg ik nu al de juiste voedingstoffen binnen nu ik geen vlees eet? Hoe kun je groenten lekkerder maken? Ik las het ene na het andere artikel online, ging regelmatig naar de bibliotheek en besloot in 2017 dat ik een officiële opleiding wilde volgen over voeding, oftewel de gewichtsconsulenten opleiding.

Ik maak bijna alles 'from scratch'!

Er is een periode geweest dat de liefde voor eten weg was, dat was toen ik in 2018 begonnen ben met het fodmap dieet. Een dieet dat wel effectief is, maar erg zwaar is om te volgen. Nu vraag je je misschien af: waarom zou je het dan volgen? Dat komt omdat ik het Prikkelbare Darm Syndroom heb. Door het fodmap dieet ben ik er achter gekomen dat ik niet zo goed reageer op ui, knoflook, peulvruchten en fructose (ook wel bekend als de fruitsuiker). In bijna alle zakjes, potten saus en kante-en-klare kruiden zit  knoflook en ui.  Hierdoor werd ik gedwongen mijn eigen sausjes te maken ‘from scratch’. Nu jaren later, eet ik nog 4 dagen in de week vegetarisch en maak ik bijna alles ‘from scratch’ .

Eet verstandig met andra

Er is een periode geweest dat de liefde voor eten weg was, dat was toen ik in 2018 begonnen ben met het fodmap dieet. Een dieet dat wel effectief is, maar erg zwaar is om te volgen. Nu vraag je je misschien af: waarom zou je het dan volgen? Dat komt omdat ik het Prikkelbare Darm Syndroom heb. Door het fodmap dieet ben ik er achter gekomen dat ik niet zo goed reageer op ui, knoflook, peulvruchten en fructose (ook wel bekend als de fruitsuiker). In bijna alle zakjes, potten saus en kante-en-klare kruiden zit  knoflook en ui.  Hierdoor werd ik gedwongen mijn eigen sausjes te maken ‘from scratch’. Nu jaren later, eet ik nog 4 dagen in de week vegetarisch en maak ik bijna alles ‘from scratch’ .

Gewichtsconsulent

Maar met lekker eten en koken kom ik niet aan deze blog. Naast ervaring met gezond eten en toch lekker koken, heb ik ook een kwalitatief diploma: gewichtsconsulent, met verdieping eetstoornissen. Toen ik naar een studie ben gaan kijken, heb ik opgelet of de studie een BGN-keurmerk heeft,

gewichtsconsulent eet verstandig andra

‘Beroepsvereniging gewichtsconsuleten Nederland’. En dat heeft mijn studie. Je hebt dan een studie gevolgd volgens de richtlijnen ‘ Goede Voeding’ van De Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon’

Gewichtsconsulent

Maar met lekker eten en koken kom ik niet aan deze blog. Naast ervaring met gezond eten en toch lekker koken, heb ik ook een kwalitatief diploma: gewichtsconsulent, met verdieping eetstoornissen. Toen ik naar een studie ben gaan kijken, heb ik opgelet of de studie een BGN-keurmerk heeft,

gewichtsconsulent eet verstandig andra

‘Beroepsvereniging gewichtsconsuleten Nederland’. En dat heeft mijn studie. Je hebt dan een studie gevolgd volgens de richtlijnen ‘ Goede Voeding’ van De Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon’

Neem contact op





    Ik accepteer de algemene voorwaarden